Ge­vul­de pom­poen

Dat is nog eens leuk: geen pan, maar pompoen op tafel.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dat is nog eens leuk: geen pan, maar pompoen op tafel. 4 personen
3 66

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de uit fijn. Verwarm de olie in een pan en bak de ui 3 minuten. Voeg de rijst, de rozijnen en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat de rijst op laag vuur in 8 minuten gaar worden. Ris de blaadjes tijm van de takjes en schep door de rijst. Snijd de gorgonzola. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de pompoen (ongeveer 10 cm). Deze gebruik je later als deksel. Verwijder de zaadjes en de draderige binnenkant met een lepel. Vul de pompoen met de rijst en leg de deksel erop. Zet de pompoen 45 minuten op een bakplaat in de oven, tot hij gaar en zacht is. Zet de pompoen op tafel. Verdeel de rijst over de borden en schep de binnenkant van de pompoen mee.

variatietip:

Tijm smaakt ook lekker over geroosterde groenten, zoals aubergine en courgette. U kunt de pompoen ook als hoofdgerecht eten. Serveer hem dan met brood en een groene salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) met Sladressing balsamico (fles 270 ml).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pom­poen

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 50 g blanke rozijnen

Snijd de uit fijn. Verwarm de olie in een pan en bak de ui 3 minuten. Voeg de rijst, de rozijnen en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat de rijst op laag vuur in 8 minuten gaar worden.

2
2
  • 4 takjes tijm
  • 150 gorgonzola

Ris de blaadjes tijm van de takjes en schep door de rijst. Snijd de gorgonzola. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 pompoen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de pompoen (ongeveer 10 cm). Deze gebruik je later als deksel. Verwijder de zaadjes en de draderige binnenkant met een lepel. Vul de pompoen met de rijst en leg de deksel erop.

4
4

Zet de pompoen 45 minuten op een bakplaat in de oven, tot hij gaar en zacht is. Zet de pompoen op tafel. Verdeel de rijst over de borden en schep de binnenkant van de pompoen mee.

variatietip:

Tijm smaakt ook lekker over geroosterde groenten, zoals aubergine en courgette. U kunt de pompoen ook als hoofdgerecht eten. Serveer hem dan met brood en een groene salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) met Sladressing balsamico (fles 270 ml).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.