Ge­vul­de cour­get­te met worst en ui

Gevuld met rozijnen en hazelnoot. Dit móet je echt proeven!

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gevuld met rozijnen en hazelnoot. Dit móet je echt proeven! 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Hak grof. Halveer de courgettes in de lengte. Hol uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.
  2. Haal het vel van de saucijzen. Voeg het vlees toe aan de ui en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel tijdens het bakken in stukjes met een pollepel. Voeg de tijmblaadjes, rozijnen en courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg peper en eventueel zout en de noten toe.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal. Vul met het worstmengsel en druk aan. Rooster en verkruimel het brood. Strooi dit erover. Verdeel de boter erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 501 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde courgette met worst en ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­te met worst en ui

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 95 g hazelnoten

Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 4 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte. Hol uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 320 g kalfssaucijzen

Haal het vel van de saucijzen. Voeg het vlees toe aan de ui en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

6
6
  • 7½ g verse tijm
  • 2 el blanke rozijnen

Verdeel tijdens het bakken in stukjes met een pollepel. Voeg de tijmblaadjes, rozijnen en courgette toe en bak 3 min. mee.

7
7

Voeg peper en eventueel zout en de noten toe.

8
8
  • 2 g koude boter

Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal. Vul met het worstmengsel en druk aan.

9
9
  • 2 sneetjes casinobrood
  • 40 g koude boter

Rooster en verkruimel het brood. Strooi dit erover. Verdeel de boter erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.