Ge­vul­de an­dij­vie­bla­de­ren

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de rozijnen wellen in warm water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie hele bladeren van de andijvie en was ze goed. Snijd de helft van de rest van de andijvie in fijne reepjes en was deze ook goed. Breng de couscous op smaak met het citroensap, de olijfolie en zout en (versgemalen) peper. Laat even afkoelen. Roer de reepjes andijvie, de rozijnen en de tomaat door de couscous. Serveer de couscous in de hele bladeren.

Tip:

Serveer de rest van de andijvie fijngesneden op een broodje shoarma of meng hem met verschillende slasoorten voor een gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.