Ge­hakt­bal met aard­ap­pe­len en sper­zie­bo­nen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 940 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schenk de melk in een schaal en leg het brood erin. Meng het rundergehakt met het half-om-half gehakt en het ei. Knijp het brood uit en meng het erdoor. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe, en peper en zout naar smaak. Kneed goed door. Draai met natte handen 4 ballen. Verwarm de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer schuimt, de gehaktballen toe en braad ze op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, met de deksel schuin op de pan. Keer ze regelmatig. Schil ondertussen de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de bonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag. Meng door de gare bonen. Schep de aardappelen, de bonen en de gehaktballen op 4 borden en schenk wat van het braadvocht bij de aardappelen.

Tip:

Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen is het favoriete gerecht van Michel Breuer verdediger van SC Heerenveen. 'Koken is echt mijn hobby. Deze gehaktbal draai ik dan ook het liefst zelf! Een gehaktbal is natuurlijk ook lekker simpel en het hoort er een beetje bij in onze sport. Ik eet dit gerecht vaak doordeweeks, na een zware training. Dan kan ik er echt zin in hebben.'

video

Aard­ap­pe­len en pas­ta ko­ken

Allerhande kids - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 57 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.