Zelf­ge­maak­te sla­vink met he­te blik­sem

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Leg het brood in een diep bord en schenk de melk erover. Knijp het brood uit en meng het met de nootmuskaat, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak door het gehakt. Rol 4 gelijke rolletjes van het gehakt. Leg 2 plakjes spek in de lengte naast elkaar, laat ze ca. 1 cm overlappen. Bestrijk ze dun met mosterd en rol het spek om het gehakt. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen met de ui en de appels in 20 minuten gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de slavinken 15 tot 20 minuten op matig vuur. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af, en laat een bodem van 1/2 cm vocht in de pan. Voeg de rest van de boter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper. Serveer de hete bliksem bij de slavinken. Lekker met sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.