Ge­hakt­bal­le­tjes in bier­saus

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Brood ontkorsten, in stukken snijden en in melk weken. In kom brood en ei door gehakt kneden. Gehakt kruiden met mespunt nootmuskaat, zout en peper en 20-24 balletjes ervan draaien. Paneermeel op plat bord strooien en gehaktballetjes erdoor rollen.
  2. In koekenpan boter verhitten, gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruinbakken. Vuur laag zetten en gehaktballetjes in 10-15 min. gaarbakken, af en toe keren. Gehaktballetjes op warme schaal scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Overtollig braadvet uit pan scheppen en soepgroenten in achtergebleven braadvet ca. 5 min. bakken. Bier, kookroom en mosterd door groenten roeren. Saus op hoog vuur in 1-2 min. inkoken en op smaak brengen met zout en peper. Saus over gehaktballetjes scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.