Kip­pak­ket­jes met sper­zie­bo­nen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 160

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verwijder de puntjes van de sperziebonen, breek ze doormidden en verdeel ze met de aardappelpartjes over 4 vellen aluminiumfolie van 40 cm lang. Leg de plakjes kipfilet erop en bestrooi met peper en zout. Besprenkel met de olie. Vouw de folie omhoog en besprenkel elk pakketje met 2 eetlepels water. Vouw de pakketjes dicht, draai de zijkanten als een toffee dicht. Zorg dat de pakketjes goed dicht zitten en dat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat ze in het midden van de hete oven in 25 minuten gaar worden. Laat iedereen aan tafel zijn eigen pakketje openen. Garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas voor wat extra pit.

Tip:

Lekker om te serveren met ovenverse sneetjes ciabatta. Bak de laatste 5 min. van de oventijd een (afbak)ciabatta mee in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.