He­te kip met kom­kom­mer­sa­la­de

Hoe heter hoe beter, dus 2x pittig. Sambal door de kip en rode peper door de salade. Blussen met limoen.

(487)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hoe heter hoe beter, dus 2x pittig. Sambal door de kip en rode peper door de salade. Blussen met limoen. 4 personen
4 487

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de azijn en los er suiker in op. Laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.
  2. Halveer ⅓ van de uien en snijd de helften in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Meng de komkommer, ui en peper met de azijn.
  3. Snijd de rest van de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de stukken kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 min. bruin. Voeg de sambal, de rest van de suiker en ketjap toe en pers de knoflook erboven. Bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 min. De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt. Garneer de kip met de partjes limoen en geef de komkommersalade er apart bij.

serveertip:

Serveer bijvoorbeeld met witte rijst.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hete kip met komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te kip met kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 50 ml azijn
  • 3 el suiker

Verwarm de azijn en los er suiker in op. Laat afkoelen.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.

3
3
  • 1 rode ui

Halveer de rode ui en snijd de helften in plakjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

5
5

Meng de komkommer, ui en peper met de azijn.

6
6
  • 2 rode uien
  • 60 g boter
  • 500 g kipfilet
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)

Snijd de rest van de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de stukken kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 minuten bruin.

7
7
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el suiker
  • 4 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook

Voeg de sambal, de rest van de suiker en ketjap toe en pers de knoflook erboven. Bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 min.

8
8

De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt.

9
9
  • 1 limoen

Garneer de kip met de partjes limoen en geef de komkommersalade er apart bij.

serveertip:

Serveer bijvoorbeeld met witte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.