Dui­vel­se kip met pi­kan­te kom­kom­mer­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 790 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Rode pepers wassen. Van 1 peper zaadlijsten verwijderen, in reepjes snijden. Rest van pepers in ringen snijden (voor minder pittige marinade peper eerst tussen handen rollen en dan zaadjes eruit schudden). Limoen in partjes snijden. Komkommer wassen, doormidden snijden en in lengte halveren. Vruchtvlees in blokjes snijden. Rode ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. In schaal olie, uisnippers, knoflook, ringen rode peper, helft van limoenpartjes, ketoembar en ketjap mengen. Kipbraadsticks bestrooien met zout en peper, in schaal met marinade leggen. Kip afgedekt in koelkast minstens een uur laten marineren. Tussentijds regelmatig marinade over kip scheppen of kip omdraaien. In kom rode ui, reepjes rode peper en komkommerblokjes mengen met suiker, 1 theelepel zout en mespunt peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. Kip uit marinade nemen, marinade bewaren. Kipkarbonades in ca. 20 minuten gaar en goudbruin grillen op barbecue of onder ovengrill (rooster in midden van oven schuiven). Tijdens het roosteren kip regelmatig keren en bestrijken met restant van pikante marinade. Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Limoen uit marinade nemen, marinade in pannetje verwarmen. Kip op serveerschaal leggen, garneren met warme marinade en andere helft van partjes limoen. Gestoomde pandanrijst en atjar van komkommer apart serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.