He­te kip met kom­kom­mer­sa­la­de

(586)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 586

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de wijnazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes. Breng de kip op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, ketchup en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min.
  3. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg het zout toe. Laat de kip nog 5 min. zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hete kip met komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te kip met kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 2 komkommers
  • 2 el wittewijnazijn

Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de wijnazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3
  • 500 g kipfilet
  • 2 el olie

Snijd de kipfilet in reepjes. Breng de kip op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin.

4
4
  • 100 ml ketjap manis
  • 50 ml ketchup
  • 200 ml kraanwater

Voeg de ketjap, ketchup en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min.

5
5
  • 3½ el pindakaas
  • 2 el sambal oelek
  • 1 mespunt zout

Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg het zout toe.

6
6

Laat de kip nog 5 min. zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.