Kip ket­jap met kom­kom­me­rat­jar

Zoetzure verwennerij uit de oosterse keuken.

(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zoetzure verwennerij uit de oosterse keuken. 4 personen
3 227

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken.
  4. Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip ketjap met komkommeratjar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ket­jap met kom­kom­me­rat­jar

1
1
  • 2 komkommers
  • 5 el chilisaus
  • 3 el azijn

Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2
2
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3
3
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal badjak
  • 400 g kipfilet
  • 4 el zonnebloemolie

Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken.

4
4

Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.