Prei­soep

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
2 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korst van brood afsnijden en brood in kleine blokjes van ca. 1 cm snijden. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Eén teen knoflook in vieren snijden en even in olie bakken. Knoflook uit pan scheppen. Brood toevoegen en snel rondom goudbruin bakken. Croûtons op keukenpapier laten uitlekken. Rest van knoflook pellen en snipperen. In pan rest van olie verhitten en hierin spekjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook 1 minuut meebakken. Prei erdoor roeren. 1 Liter water en bouillonblokjes toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillonblokjes oplossen. Vuur laag draaien en soep 8 à 10 minuten zachtjes laten koken, tot prei gaar is. Op smaak brengen met zout en peper. Soep serveren met croûtons.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.