Knof­look­soep met ei

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Knoflook pellen en snipperen. Korsten van brood verwijderen en brood in dobbelsteentjes snijden. In pan olie verhitten en knoflook en brood rondom goudbruin bakken. Paprikapoeder toevoegen en goed door knoflook-broodmengsel mengen. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillontabletten oplossen. Vuur lager draaien en soep ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Hete soep over kommen verdelen. Boven elke kom voorzichtig ei breken. Soepkommen ca. 5 minuten in hete oven zetten tot ei gaar is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.