Tuin­bo­nen­soep met munt

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui en knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Van brood korstjes snijden en brood in dobbelsteentjes snijden. In ruime (soep)pan 3 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Aardappels toevoegen en al omscheppend 3 à 4 minuten meebakken. Tuinbonen, bouillontabletten en 1 1/4 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Soep op laag vuur ca. 25 minuten laten sudderen, tot aardappels zacht zijn. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en blokjes brood aan alle kanten goudbruin en knapperig bakken. Soep boven grote kom zeven en groenten met behulp van keukenmachine of staafmixer pureren. Groentepuree met bouillon terugdoen in pan en geheel al roerend zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Muntblaadjes en peterselie fijn hakken. Soep over vier kommen verdelen en kruiden en blokjes brood erover strooien. Lekker met knapperig brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.