Ro­mi­ge bla­der­deeg­ge­bak­jes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 4 personen
4 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Melk in kleine pan zachtjes tot kookpunt verhitten. Eieren splitsen en eierdooiers samen met suiker in kom doen. Vanillesuiker toevoegen en geheel kloppen tot dik en roomkleurig mengsel. Bloem en snufje kaneel erdoor roeren. Citroen schoonboenen en boven eimengsel helft van schil fijnraspen. Warme melk al roerende geleidelijk door eimengsel mengen. Mengsel in pannetje gieten en op middelhoog vuur al roerende tot kookpunt verwarmen. Vuur lager zetten en mengsel 2 minuten zachtjes al roerende laten doorkoken, tot dikke room ontstaat. Pan van vuur nemen en room ca. 30 minuten laten afkoelen; zo nu en dan doorroeren om velvorming te voorkomen. Tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Oven voorverwarmen op 220 ºC of gasovenstand 5. Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Plakjes bladerdeeg doormidden snijden, gehalveerde plakjes deeg op met boter ingevette bakplaat leggen en met vork inprikken. Deeg in 12-15 minuten luchtig en gaar bakken, uit oven halen en laten afkoelen. Room in spuitzak scheppen en op 4 plakjes deeg room spuiten. Room afdekken met rest van gehalveerde plakjes deeg. Gebak bestrooien met poedersuiker. Eventueel met warme chocoladesaus serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.