Be­schon­ken bis­cuits

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 15 personen
4 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • bakpapier
  • vierkante of rechthoekige ovenschaal, 22-24 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovenschaal met bakpapier bekleden. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Eieren splitsen. In ruime kom eierdooiers met 100 g suiker en anijs heel dik en romig kloppen in ca. 10 minuten. In vetvrije kom eiwitten stijf kloppen. Eiwit luchtig door dooiermengsel spatelen. Bloem boven kom zeven en in 3 gedeelten door beslag spatelen. Kaneel toevoegen. Beslag in schaal schenken. Biscuit op rooster in 35 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Voor de siroop: Citroen schoonboenen en de schil afraspen. In steelpan 1 1/2 dl water met 150 g suiker, honing, citroenschil en doorgebroken kaneelstokje aan kook brengen. Mengsel 5 minuten laten koken. Siroop in kom schenken en laten afkoelen. Wijn en rum door afgekoelde siroop roeren, citroenschil en kaneelstokje verwijderen. Biscuit uit vorm halen en op keukenpapier storten. 10 Minuten laten afkoelen en in vierkanten van ongeveer 5 x 5 cm snijden. Biscuits even door siroop halen en op bord laten uitlekken.

Tip:

In plaats van witte wijn en rum kan 1 1/2 dl sherry gebruikt worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.