Fran­se ker­sen­koek met kwar­kroom

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 30 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 6 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen. Vorm invetten en kersen over bodem verdelen. In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark. Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel. In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker. Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen. Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.