Sui­ker­taart met aman­de­len

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Vorm invetten. Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen. Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen. Amandelen erdoor mengen. Mengsel in vorm schenken. Met rest van suiker bestrooien.
  2. Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken. Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden. Lekker met kaneelijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.