Ker­rie­kip met rijst en cas­hew­no­ten

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 150

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in plakjes en de ui grof. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Bereid de marinademix met de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de plakjes kipfilet hierin om.
  2. Roerbak de plakjes kip zonder extra olie in de wok goudbruin en al bijna gaar. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 4 min. Voeg, volgens de aanwijzingen op de verpakking, het water en de sausmix toe, voeg de tuinerwten met worteltjes toe.
  3. Verwarm het gerecht al roerend tot het kookt. Warm het nog ca. 3 min. door, zodat de tuinerwten en worteltjes gaar zijn. Schep de rijst op borden en schep de kip kerrie madras erbij. Strooi de cashewnoten erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 36-37

Kerriekip met rijst en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­kip met rijst en cas­hew­no­ten

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 280 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 groene paprika

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in plakjes en de ui grof. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.

2
2
  • 1 pakje mix voor ajam kerrie madras
  • 3 el wokolie

Bereid de marinademix met de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de plakjes kipfilet hierin om.

3
3

Roerbak de plakjes kip zonder extra olie in de wok goudbruin en al bijna gaar. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 4 min.

4
4
  • 300 ml kraanwater
  • 1 kg tuinerwten en wortelen

Voeg, volgens de aanwijzingen op de verpakking, het water en de sausmix toe, voeg de tuinerwten met worteltjes toe.

5
5

Verwarm het gerecht al roerend tot het kookt. Warm het nog ca. 3 min. door, zodat de tuinerwten en worteltjes gaar zijn.

6
6
  • 75 g gezouten cashewnoten

Schep de rijst op borden en schep de kip kerrie madras erbij. Strooi de cashewnoten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.