Ge­vul­de kip met pa­pri­ka en rijst

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en bak de rijst en de helft van de ui in de boter al roerend 3 minuten. Voeg 600 ml water toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe en kook de rijst, afgedekt en op laag vuur, in ca. 10 minuten gaar totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Laat de rijst nog 10 minuten van het vuur af staan.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets rondom bruin. Schep ze uit de pan. Schep de rest van de ui met de paprika's en de winterpeen in de pan en roerbak 3 minuten. Voeg 150 ml water toe, breng het al roerend aan de kook, leg de kip-filets er weer bij en stoof de groenten en kip 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Halveer de kipfilets, verdeel ze over de borden en serveer ze met de groenten en de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.