Ge­gril­de lams­ko­te­le­tjes met ge­roos­ter­de ven­kel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • grillpan
  • lage ovenschaal (25x30 cm), ingevet met olijfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de rode peper fijn. Wrijf in een vijzel de helft van de knoflook, 1 eetlepel oregano, de rode peper en zout naar smaak tot een pasta. Meng er 2 eetlepels olie door. Bestrijk de koteletjes ermee, dek ze af en laat ze een halfuur marineren op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Rasp het oranje van de sinaasappelschil, pers de vrucht uit. Snijd de venkelknollen elk in 6 parten en leg ze in de ovenschaal, met de tomaten ertussen. Strooi er 1 eetlepel sinaasappelrasp en de rest van de oregano en de knoflook over. Voeg peper en zout toe, besprenkel met 1 eetlepel sinaasappelsap en de rest van de olie. Rooster de venkel in de oven in 30 minuten gaar. Schep af en toe om. Verhit de grillpan en gril de koteletjes in 4 minuten bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer halverwege. Serveer met de venkel en bijvoorbeeld pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.