Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len uit Um­brië

Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers.

(304)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers. 4 personen
3 304

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden. Snijd de peterselie fijn en roer door de paddenstoelen en verdeel ze over de tagliatelle. Druppel de truffelolie erover en maal er nog wat chilipeper over. Schaaf met een fijne (kaas) schaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta. Serveer direct.

Tip:

Gebruik olijfolie extra vierge met witte truffelaroma in dressings over een salade of druppel het over een broodje rosbief met rucola.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len uit Um­brië

1
1
  • 400 g paddenstoelenmelange
  • 3 tenen knoflook

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin.

3
3
  • 1 snufje chilipeper uit de molen
  • 150 ml paddenstoelenbouillon

Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten.

4
4
  • 500 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden.

5
5
  • 2 el platte peterselie
  • 2 el olijfolie extra vierge met truffelaroma
  • 1 snufje chilipeper uit de molen

Snijd de peterselie fijn en roer door de paddenstoelen en verdeel ze over de tagliatelle. Druppel de truffelolie erover en maal er nog wat chilipeper over.

6
6
  • 50 g Parmezaanse kaas

Schaaf met een fijne (kaas) schaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.