Quinot­to met pad­den­stoe­len en knol­sel­de­rij

Risotto, maar dan van quinoa. Gecombineerd met de aardse smaken van Hollandse groenten.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Risotto, maar dan van quinoa. Gecombineerd met de aardse smaken van Hollandse groenten. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de knolselderij 4 min. in het kokende water (blancheren). Giet af.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Schep de quinoa erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg de marsala toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de quinoa is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de quinoa alle bouillon heeft opgenomen en gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Splits het ei en rasp de Parmezaanse kaas. Houd een beetje kaas apart voor garnering. Roer het eigeel (het eiwit wordt niet gebruikt) en de kaas de laatste 2 min. door de quinotto.
  4. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rozemarijn in 4 min. goudbruin. Voeg de rest van de olie en de knolselderij toe en bak nog 5 min.
  5. Voeg het paddenstoelen-knolselderijmengsel toe aan de quinotto en schep om. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de quinotto over de borden en bestrooi met de peterselie en de achtergehouden Parmezaanse kaas.

serveertip:

Lekker met een salade van rucola, groene aspergelinten en hazelnootolie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Quinotto met paddenstoelen en knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinot­to met pad­den­stoe­len en knol­sel­de­rij

1
1

Breng een ruime pan met water aan de kook.

2
2
  • 1 knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm.

3
3

Kook de knolselderij 4 min. in het kokende water (blancheren). Giet af.

4
4
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 2 el olie
  • 300 g quinoa

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Schep de quinoa erdoor en bak tot de korrels glanzen.

6
6
  • 100 ml marsala

Voeg de marsala toe en roer tot deze is opgenomen.

7
7
  • 1 liter paddenstoelenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de quinoa is opgenomen.

8
8

Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de quinoa alle bouillon heeft opgenomen en gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

9
9
  • 1 ei
  • 50 g Parmezaanse kaas

Splits het ei en rasp de Parmezaanse kaas. Houd een beetje kaas apart voor garnering.

10
10

Roer het eigeel (het eiwit wordt niet gebruikt) en de kaas de laatste 2 min. door de quinotto.

11
11
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 8 g rozemarijn

Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

12
12
  • 2 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rozemarijn in 4 min. goudbruin.

13
13
  • 2 el olie

Voeg de rest van de olie en de knolselderij toe en bak nog 5 min.

14
14

Voeg het paddenstoelen-knolselderijmengsel toe aan de quinotto en schep om.

15
15
  • 10 g platte peterselie

Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de quinotto over 4 borden en bestrooi met de peterselie en de achtergehouden Parmezaanse kaas.

serveertip:

Lekker met een salade van rucola, groene aspergelinten en hazelnootolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.