Salsa verde

150 kcal

10 min. bereiden, 1 uur wachten

4/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine


Het Barbecueboek - Het Barbecueboek

Aan de slag

  1. Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof hakken. Door vulopening olie in dun straaltje in machine schenken en alles tot gladde saus pureren. Salsa overdoen in schaaltje en naar smaak zout en peper toevoegen. Schaaltje afdekken en smaken minimaal 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. mixed visgrill (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), tonijnsteak, entrecote en als dip voor gegrilde groenten.

  • algemeenPittige variatie: pureer met de kruiden 1 à 2 eetlepels uitgelekte jalapeñopeper uit pot mee. Plus misschien wat takjes koriander voor de liefhebber.

Wat vond je van dit recept?

Salsa verde

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig