Sal­sa ver­de

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 6 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof hakken. Door vulopening olie in dun straaltje in machine schenken en alles tot gladde saus pureren. Salsa overdoen in schaaltje en naar smaak zout en peper toevoegen. Schaaltje afdekken en smaken minimaal 1 uur laten intrekken. Lekker bij o.a. mixed visgrill (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), tonijnsteak, entrecote en als dip voor gegrilde groenten.

Tip:

Pittige variatie: pureer met de kruiden 1 à 2 eetlepels uitgelekte jalapeñopeper uit pot mee. Plus misschien wat takjes koriander voor de liefhebber.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.