Kriel­aard­ap­pels met sal­sa ver­de

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • grillmand
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krielaardappels in een pan water met wat zout in ca. 10 minuten bijna gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maal intussen met een staafmixer of in een keukenmachine de basilicumblaadjes fijn met de knoflook, kappertjes en mosterd. Voeg geleidelijk de olie toe en maal tot een smeuïge saus ontstaat. Breng de salsa verde op smaak met zout en peper. Bewaar de saus eventueel afgedekt in de koelkast.
  2. Rooster de aardappeltjes in een goed ingevette grillmand in ca. 10 minuten goudbruin. Schud de mand regelmatig. Schep de krieltjes in een schaal en meng meteen de salsa verde erdoor.

Tip:

Of rooster de krielaardappels met verse kruiden: schud voorgekookte krielaardappels om met 2 el olijfolie en enkele takjes salie, oregano, tijm en rozemarijn (uit zakje Italiaanse kruidenmix) en rooster ze in de grillmand goudbruin.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.