Sal­sa ver­de

Deze superverse, zelfgemaakte kruidensaus maakt van kip, entrecote, karbonade en sardientjes een echt smaakfeest!

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze superverse, zelfgemaakte kruidensaus maakt van kip, entrecote, karbonade en sardientjes een echt smaakfeest! 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • kom

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.
  2. Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt deze salsa ook met de staafmixer bereiden.

bewaartip:

Je kunt deze salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Salsa verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­sa ver­de

1
1
  • 7½ g basilicum
  • 3¾ g verse munt
  • 10 g platte peterselie
  • 7½ g koriander
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1½ el extra vierge olijfolie

Snipper de sjalot. Doe het basilicum, de munt, peterselie en koriander samen met de sjalot, knoflook en olie in de vijzel.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2

Maal tot een gladde saus en schep in een kom.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

3
3
  • 1½ el extra vierge olijfolie
  • 7½ g basilicum
  • 3¾ g verse munt
  • 10 g platte peterselie
  • 7½ g koriander

Maal van de kruiden en olie nog een portie.

4
4
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 2 el water

Meng beide porties door elkaar en voeg de olie, kappertjes en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt deze salsa ook met de staafmixer bereiden.

bewaartip:

Je kunt deze salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.