Spie­sen van var­kens­haas in mos­terd­ma­ri­na­de

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dubbele satépennen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaasjes in plakken van ca. 2 cm dik. Klop in een schaal de marinade van olie, mosterd, honing, azijn en chilipoeder. Pers de knoflook erboven. Schep de varkenshaasplakjes erdoor, dek de schaal af en marineer de varkenshaas in de koelkast ca. 1 uur.
  2. Steek de varkenshaas in de lengte op de spiesen. Leg de spiesen op een goed ingevet rooster en gril aan elke kant ca. 7 min. Bestrooi het vlees met peper en zout.

variatietip:

Deze marinade is ook heerlijk voor varkensschnitzels of spareribs.

combinatietip:

Lekker met warme shoarmabroodjes, gegrilde maïskolven (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en komkommersalade.

video

Vlees gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Spiesen van varkenshaas in mosterdmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spie­sen van var­kens­haas in mos­terd­ma­ri­na­de

1
1
  • 300 g varkenshaasjes

Snijd de varkenshaasjes in plakken van ca. 2 cm dik.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Zaanse mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 teen knoflook

Klop in een schaal de marinade van olie, mosterd, honing, azijn en chilipoeder. Pers de knoflook erboven.

3
3

Schep de varkenshaasplakjes erdoor, dek de schaal af en marineer de varkenshaas in de koelkast ca. 1 uur.

4
4

Steek de varkenshaas in de lengte op de spiesen.

5
5

Leg de spiesen op een goed ingevet rooster en gril aan elke kant ca. 7 min. Bestrooi het vlees met peper en zout.

variatietip:

Deze marinade is ook heerlijk voor varkensschnitzels of spareribs.

combinatietip:

Lekker met warme shoarmabroodjes, gegrilde maïskolven (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.