Var­kens­haas met kap­per­tjes­jus

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelgratin bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Boter met 1 el olijfolie in diepe braadpan lichtbruin laten worden. Hierin varkenshaas op matig vuur, met deksel half op pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Spruiten in ruim kokend water met zout naar smaak in 8-10 min. gaarkoken. Afgieten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 2 el olijfolie in droge spruitjespan verwarmen. Hierin knoflook snel lichtbruin bakken. Spruitjes toevoegen. Varkenshaas uit braadpan nemen en afgedekt even laten rusten. Kappertjes, 2 el vocht van kappertjes, mosterd, honing en 1/2 kopje water aan braadpan toevoegen en jus al roerend tegen de kook aan laten komen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vlees in plakken snijden en over 4 borden verdelen. Aardappelgratin en spruitjes ernaast scheppen. Kappertjesjus over vlees scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 642 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.