Turk­se ke­babs van lams­ge­hakt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
4 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In ruime kom gehakt met ei, ui, munt, kaneelpoeder en naar smaak zout en peper tot compact deeg kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen. Handen met water natmaken en elke portie tot een worstje van ca. 2 1/2 cm doorsnede uitrollen. Worstjes elk in 2 stukken snijden, op bord leggen, afdekken en in koelkast 1 uur laten rusten.
  2. Satépennen met olie bestrijken en op elke pen in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes met olie bestrijken. Kebabs op goed ingevet rooster in 10 à 15 min. gaar en goudbruin grillen. Kebabs telkens stukje draaien, zodat kebabs gelijkmatig bruin worden. Pitabroodjes insnijden en op hoekje van rooster lichtbruin grillen. Kebab in broodje leggen en met behulp van broodje worstjes van pen schuiven. Lekker met Turkse yoghurtsaus of tzatziki en Marokkaanse groentesalade (voor recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.