Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Turk­se lin­zen­soep

(231)waardeer
Een lekker turks recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, ui, knoflook, tomaten, gedroogd chilipepertje, gedroogde blonde linzen, peterselie, verse munt, olijfolie, paprikapoeder mild, vleesbouillontabletten en zout voorgerecht 4 personen 155 kcal
3 231

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Voorbereiden

Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Pepertje verkruimelen. Linzen wassen en laten uitlekken.

Bereiden

In ruime (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Stukjes tomaat, pepertje en paprikapoeder toevoegen en geheel nog ca. 1 minuut bakken. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen en linzen erdoor mengen. Geheel aan de kook brengen en bouillontabletten laten oplossen. Zodra soep kookt, vuur lager draaien en ca. 55 minuten zachtjes laten sudderen tot linzen zacht zijn. Peterselie en munt fijn hakken. Soep op smaak brengen met zout. Bestrooien met peterselie en munt. Serveren met brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 155 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Vet 3 g
  • Koolhydraten 21 g
Tags