Turk­se lin­zen­soep

Het verkruimelde chilipepertje geeft de soep pit zonder dat-ie te scherp wordt.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(255)waardeer
turks voorgerecht Het verkruimelde chilipepertje geeft de soep pit zonder dat-ie te scherp wordt. 4 personen
3 255

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Linzen wassen en laten uitlekken. Pepertje verkruimelen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, 20 sec. onderdompelen in kokend water, afspoelen met koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  2. In ruime (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Stukjes tomaat, pepertje en paprikapoeder toevoegen en geheel nog ca. 1 minuut bakken. Water en bouillontabletten toevoegen en linzen erdoor mengen. Geheel aan de kook brengen en bouillontabletten laten oplossen.
  3. Zodra soep kookt, vuur lager draaien en ca. 55 min. zacht laten sudderen tot linzen zacht zijn. Peterselie en munt fijn hakken. Soep op smaak brengen met zout. Bestrooien met peterselie en munt.

combinatietip:

Serveren met brood.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Turkse linzensoep

terug naar recept

Turk­se lin­zen­soep

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 175 g gedroogde blonde linzen

Linzen wassen en laten uitlekken. Pepertje verkruimelen. Ui en knoflook pellen en snipperen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 4 tomaten

Tomaten inkruisen, 20 sec. onderdompelen in kokend water, afspoelen met koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.

3
3
  • 2 tl paprikapoeder mild
  • 1 el olijfolie

In ruime (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. Stukjes tomaat, pepertje en paprikapoeder toevoegen en geheel nog ca. 1 minuut bakken.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 1 kg kraanwater
  • 2 vleesbouillontabletten

Water en bouillontabletten toevoegen en linzen erdoor mengen. Geheel aan de kook brengen en bouillontabletten laten oplossen.

5
5
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes peterselie

Zodra soep kookt, vuur lager draaien en ca. 55 min. zacht laten sudderen tot linzen zacht zijn. Peterselie en munt fijn hakken.

6
6

Soep op smaak brengen met zout. Bestrooien met peterselie en munt.

combinatietip:

Serveren met brood.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.