Turk­se lin­zen­soep

Het verkruimelde chilipepertje geeft de soep pit zonder dat-ie te scherp wordt.

(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks voorgerecht Het verkruimelde chilipepertje geeft de soep pit zonder dat-ie te scherp wordt. 4 personen
3 284

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de linzen en laat uitlekken. Verkruimel het pepertje. Snipper de ui en knoflook. Breng water aan de kook. Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in het kokende water. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. Haal daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand.
  2. Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de stukjes tomaat, paprikapoeder en het pepertje toe en laat het geheel nog ca. 1 min. bakken.
  3. Voeg het water en de tabletten toe en meng de linzen erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat de tabletten oplossen. Zodra de soep kookt, draai het vuur lager en laat ca. 55 min. zacht sudderen tot de linzen zacht zijn. Hak de peterselie en munt fijn.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en munt.

combinatietip:

Lekker met brood.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Turkse linzensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se lin­zen­soep

1
1
  • 175 g gedroogde blonde linzen
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Was de linzen en laat uitlekken. Verkruimel het pepertje. Snipper de ui en knoflook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 4 tomaten

Breng water aan de kook. Kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in het kokende water. Neem ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. Haal daarna het velletje eraf met een mesje of met de hand.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder mild

Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de stukjes tomaat, paprikapoeder en het pepertje toe en laat het geheel nog ca. 1 min. bakken.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 1 kg kraanwater
  • 2 vleesbouillontabletten

Voeg het water en de tabletten toe en meng de linzen erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat de tabletten oplossen.

5
5
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes munt

Zodra de soep kookt, draai het vuur lager en laat ca. 55 min. zacht sudderen tot de linzen zacht zijn. Hak de peterselie en munt fijn.

6
6

Breng de soep op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en munt.

combinatietip:

Lekker met brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.