Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Lin­zen­soep

(212)waardeer
Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, olijfolie, ui, knoflook, bleekselderij, wortel, linzen, groentebouillon, laurierblaadjes, kruidnagel, aardappels, citroen, runderrookworst en verse peterselie hoofdgerecht 4 personen 420 kcal
3 212

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg na 20 minuten zachtjes koken ook de stukken aardappel toe. Breng tot slot de linzensoep op smaak met het citroensap en (versgemalen) peper en zout. Verwarm op het laatst de worst in de soep. Haal daarna de worst uit de soep, snijd hem in stukken en verdeel deze over 4 kommen. Schenk de linzensoep erover en garneer met de peterselie. Lekker met (Turks) brood en een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 420 kcal
  • Eiwit 24 g
  • Vet 21 g
  • Koolhydraten 36 g
Tags