Lin­zen­soep

Knoflook, kruidnagel en laurier. Deze pruttelende wintersoep laat je keuken geuren.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(225)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Knoflook, kruidnagel en laurier. Deze pruttelende wintersoep laat je keuken geuren. 4 personen
3 225

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Snipper de ui, snijd de wortel in plakjes en pers de knoflook uit. Snijd de bleekselderij fijn.
  2. Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak al roerend 5 min.
  3. Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de aardappelen in stukken. Voeg na 20 min. zachtjes koken ook de stukken aardappel toe.
  4. Pers de citroen uit. Breng tot slot de linzensoep op smaak met het sap van de uitgeperste citroen en (versgemalen) peper en zout. Verwarm op het laatst de worst in de soep. Haal daarna de worst uit de soep, snijd hem in stukken en verdeel deze over de kommen. Snijd de peterselie fijn. Schenk de linzensoep over de worst en garneer met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met turks brood

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.565 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Linzensoep

terug naar recept

Lin­zen­soep

1
1
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui, snijd de wortel in plakjes en pers de knoflook uit.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 stengel bleekselderij

Snijd de bleekselderij fijn.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4

Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak al roerend 5 min.

5
5
  • 250 g blonde linzen
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel

Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 min. zachtjes koken.

6
6
  • 2 vastkokende aardappelen

Snijd ondertussen de aardappelen in stukken.

7
7

Voeg na 20 min. zachtjes koken ook de stukken aardappel toe.

8
8
  • ½ citroen

Pers de citroen uit. Breng tot slot de linzensoep op smaak met het sap van de citroen en (versgemalen) peper en zout.

9
9
  • 1 runderrookworst

Verwarm op het laatst de worst in de soep. Haal daarna de worst uit de soep, snijd hem in stukken en verdeel deze over de kommen.

10
10
  • 4 el peterselie

Snijd de peterselie fijn. Schenk de linzensoep over de worst en garneer met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met turks brood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.