Turk­se ge­hakt­spie­sen met yog­hurt­saus

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
4 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spiesen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Buitenste bladeren van prei loshalen en wassen. Bladeren in de lengte in 8 lange repen van 2 cm breed snijden; donkergroene gedeelte eraf snijden. Bladeren in schaal leggen en overgieten met kokend water. Even laten staan, zodat prei zacht wordt. Afgieten en prei droogdeppen. Gehakt mengen met rozijnen, knoflook, komijn, korianderzaad, mespunt cayennepeper en 1 tl zout. Van gehaktmengsel 8 dunne worstjes vormen. Preirepen om worstjes wikkelen; uiteinden onder preiwikkel schuiven zodat prei niet loslaat. Worstjes aan spiesen rijgen en tot gebruik afgedekt op schaal in koelkast leggen. In kom yoghurt mengen met munt, zout en peper naar smaak. Yoghurtsaus tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Gehaktspiesen met olie bestrijken en op barbecue in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. Aan zijkant van barbecue shoarmabroodjes 1-2 min. per kant roosteren. Gehaktspiesen serveren met yoghurtsaus en shoarmabroodjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.