Turk­se piz­za

Bij het maken van dit kruidige weekendgerechtje waan je je in het Midden-Oosten.

  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 2 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks Bij het maken van dit kruidige weekendgerechtje waan je je in het Midden-Oosten. 4 personen
3 132

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een grote kom. Meng het zout erdoor en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist, suiker, olie en het handwarme water in het kuiltje en meng door de bloem. Kneed tot er een glad en soepel deeg ontstaat. Leg de deegbal in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek ca. 2 uur rijzen tot het zich in volume heeft verdubbeld.
  2. Kruis ondertussen de tomaat in. Dompel de tomaat 20 sec. in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Meng in een kom de ui en knoflook met de tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg (2 delen voor 4 personen) en vorm elk stuk tot bal. Bestuif het werkveld en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot dunne, langgerekte, ovale lappen. Vet de bakplaat licht in. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk heel dun met de tomatenpuree. Verdeel het gehaktmengsel erover en bak de pizza's in het midden van de oven 12-15 min. tot het vlees gaar is.
video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Turkije

Turkse pizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se piz­za

1
1
  • 350 g bloem
  • ½ tl zout

Zeef de bloem boven een grote kom. Meng het zout erdoor en maak in het midden een kuiltje.

2
2
  • 1 tl gist
  • ½ tl suiker
  • ½ el olijfolie
  • 225 ml kraanwater

Giet de gist, suiker, olie en het handwarme water in het kuiltje en meng door de bloem.

3
3

Kneed tot er een glad en soepel deeg ontstaat. Leg de deegbal in een kom en dek het af met een vochtige theedoek.

4
4

Laat het deeg op een warme plek ca. 2 uur rijzen tot het zich in volume heeft verdubbeld.

5
5
  • 1 vleestomaat

Kruis ondertussen de tomaat in. Dompel de tomaat 20 sec. in kokend water en spoel af onder koud water.

6
6

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

7
7
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

8
8
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

9
9
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ca. 2 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

10
10
  • 1 tl paprikapoeder
  • 225 g lamsgehakt

Meng in een kom de ui en knoflook met de tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt.

11
11

Verwarm de oven voor op 225 °C.

12
12

Verdeel het deeg (2 delen voor 4 personen) en vorm elk stuk tot bal.

13
13
  • 15 g bloem

Bestuif het werkveld en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot dunne, langgerekte, ovale lappen.

14
14
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el olijfolie

Vet de bakplaat licht in. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk heel dun met de tomatenpuree.

15
15

Verdeel het gehaktmengsel erover en bak de pizza's in het midden van de oven 12-15 min. tot het vlees gaar is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.