Maal­tijd­sa­la­de van kip, ap­pel en bleek­sel­de­rij

Zomers fris met zure appel, de krokant gebakken stukjes mueslibrood en walnoten zorgen voor een lekkere bite.

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zomers fris met zure appel, de krokant gebakken stukjes mueslibrood en walnoten zorgen voor een lekkere bite. 4 personen
3 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderijboogjes 3 min. Giet af en spoel ze onder koud water af in een vergiet.
  2. Snijd de appels en de gerookte kipfilet in plakjes en hak de walnoten in grove stukken. Snijd de mueslibroodjes in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend knapperig. Meng de appel, kip, bleekselderij, walnoten en broodcroutons met de slasaus. Garneer met het bleekselderijblad.
video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de van kip, ap­pel en bleek­sel­de­rij

1
1
  • 400 g bleekselderij

Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderijboogjes 3 min.

2
2

Giet af en spoel ze onder koud water af in een vergiet.

3
3
  • 4 friszure appels
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 50 g walnoten

Snijd de appels en de gerookte kipfilet in plakjes en hak de walnoten in grove stukken.

4
4
  • 4 luxe mueslibroodjes

Snijd de mueslibroodjes in blokjes.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend knapperig.

6
6
  • 150 ml slasaus

Meng de appel, kip, bleekselderij, walnoten en broodcroutons met de slasaus. Garneer met het bleekselderijblad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.