Een­per­soons wal­dorf­sala­de met kip

Feestelijk voorgerecht: de klassieke waldorfsalade geserveerd in een mooi glas.

(217)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Feestelijk voorgerecht: de klassieke waldorfsalade geserveerd in een mooi glas. 4 personen
3 217

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd van elke stengel de bovenste 6 cm (met blad) af. Houd deze apart. Snijd de rest schuin in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in plakjes en de appel in dunne schijfjes. Hak de walnoten grof.
  2. Meng de kipfilet, de appel en de walnoten erdoor. Roer het water door de mayonaise en meng door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in feestelijke coupes of wijde glazen en steek de stukjes bleekselderij (met blad) erin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Eenpersoons waldorfsalade met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons wal­dorf­sala­de met kip

1
1
  • 4 stengels bleekselderij

Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd van elke stengel de bovenste 6 cm (met blad) af. Houd deze apart.

2
2
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 1 kleine zoetzure appel
  • 50 g walnoten

Snijd de rest schuin in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in plakjes en de appel in dunne schijfjes. Hak de walnoten grof.

3
3
  • 1 el water
  • 3 el mayonaise

Meng de kipfilet, de appel en de walnoten erdoor. Roer het water door de mayonaise en meng door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Schep de salade in feestelijke coupes of wijde glazen en steek de stukjes bleekselderij (met blad) erin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.