Wal­dorf­sala­de met kip en aard­ap­pel­tjes

Een echte klassieker, deze salade. Aardappeltjes erbij... Genieten!

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een echte klassieker, deze salade. Aardappeltjes erbij... Genieten! 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes, Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Was ondertussen de bleekselderij en snijd deze in boogjes. Was en halveer de druiven. Was de appel en snijd deze in parten, verwijder het klokhuis en snijd de appelpartjes in dunne plakjes. Snijd de kip in dunne reepjes en hak de noten grof met een mes.
  3. Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de dressing. Verdeel de salade over borden. Bestrooi deze met de walnoten en serveer de aardappeltjes erbij.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Santa Julia Torrontes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Waldorfsalade met kip en aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­dorf­sala­de met kip en aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 50 g boter
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 1 tl Provençaalse kruiden

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de aardappel, kruiden, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 1 struik bleekselderij
  • 250 g pitloze rode druiven

Was ondertussen de bleekselderij en snijd deze in boogjes. Was en halveer de druiven.

3
3
  • 1 jazz-appel

Was de appel en snijd deze in parten, verwijder het klokhuis en snijd de appelpartjes in dunne plakjes.

4
4
  • 2 gerookte scharrelkipfilets
  • 50 g walnoten
  • 100 ml Amelander Verse sladressing

Snijd de kip in dunne reepjes en hak de noten grof met een mes. Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de dressing.

5
5

Verdeel de salade over borden. Bestrooi deze met de walnoten en serveer de aardappeltjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.