Pa­pri­ka­rijst met sho­ar­ma­vlees

(237)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 237

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min., schep het shoarmavlees erbij en roerbak op hoog vuur het vlees bruin en gaar. Voeg de paprika toe en roerbak 3 min. Giet de rijst af.
  2. Schep de tomatenblokjes en de rijst door het mengsel in de wok en warm het gerecht nog even door. Snijd de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur, schep de peterselie erdoor en serveer het gerecht op borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Paprikarijst met shoarmavlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka­rijst met sho­ar­ma­vlees

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 2 uien
  • 3 rode paprika's

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, maak de paprika schoon en snijd in blokjes.

2
2
  • 3 el olie
  • 450 g shoarmavlees

Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min., schep het shoarmavlees erbij en roerbak op hoog vuur het vlees bruin en gaar.

3
3

Voeg de paprika toe en roerbak 3 min. Giet de rijst af.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de tomatenblokjes en de rijst door het mengsel in de wok en warm het gerecht nog even door.

5
5
  • 15 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur, schep de peterselie erdoor en serveer het gerecht op borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.