Pa­pri­ka­rijst met kip­spies­jes

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de komkommer en dep de komkommerrasp droog met keukenpapier. Schep de yoghurt met zout en peper naar smaak door de komkommer. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en rijg het vlees aan de satéstokjes of barbecuepennen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spiesjes op matig vuur in 8-10 minuten gaar. Verhit een wok en voeg de rest van de olie toe. Fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 minuten al omscheppend. Verdeel de paprikarijst over 4 (diepe) borden en leg er de kipspiesjes bij. Serveer met de komkommeryoghurt.

Tip:

Wilt u kipspiesjes grillen op een barbecue, week dan eerst de houten satéstokjes een half uur in water. Zo voorkomt u dat ze vlam vatten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.