Groen­te­cur­ry met yog­hurt

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 90

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd grote stukken aardappel doormidden. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui goudbruin. Roer de kerriepoeder door de ui en roerbak 1 minuut. Schep de groentemix en courgette erbij en roerbak 5 minuten. Voeg 300 ml water en de tomatenblokjes toe en breng de curry al roerend aan de kook. Schep de aardappelen erdoor en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schep de yoghurt door het gerecht en warm het zachtjes op, zonder het te laten koken.

Tip:

Weetje! Yoghurt bevat minder vet dan crème fraîche, waardoor het bij hoge temperatuur gaat schiften.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.