Huts­pot, yog­hurt en ko­ri­an­der

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit de ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak 3 min. mee. Leg de aardappelen op de winterpeen en voeg zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de falafel in 4-5 min. goudbruin.
  3. Stamp de aardappelen en winterpeen met de pureestamper tot puree. Voeg de yoghurt en koriander toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de falafel.

Tip:

Griekse yoghurt is ook lekker met honing en 1 el grof gehakte walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.