Stoof­pot­je van prei en kik­ker­erw­ten met naan­brood

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 100

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei op halfhoog vuur ca. 5 min. Voeg de wortel, de knoflook en het kerriepoeder toe en roerbak nog 3 min. Voeg de kikkererwten en 150 ml vocht toe, breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.
  2. Rooster ondertussen het naanbrood in de broodrooster en snijd in repen. Roer de yoghurt door de groentestoof en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer het naanbrood erbij.

Tip:

De rest van de Griekse yoghurt is heerlijk als dessert, bijvoorbeeld met honing en walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.