Pas­ta tri­co­lo­re

Met een handjevol ingrediënten en een kwartiertje tijd kook je overheerlijk Italiaans.

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met een handjevol ingrediënten en een kwartiertje tijd kook je overheerlijk Italiaans. 4 personen
3 174

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, olie en breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en zeezout.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de warme pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta tricolore

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta tri­co­lo­re

1
1
  • 6 tomaten

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen.

2
2

Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 15 g basilicum
  • 6 el olijfolie
  • 2 g zeezout

Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, olie en breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en zeezout.

4
4
  • 500 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Schep de warme pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.