Chi­nees ge­ma­ri­neer­de kar­bo­na­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een schaal de sojasaus met de sherry, gemberwortel, suiker en sesamolie. Laat de karbonades hierin afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, draai ze af en toe om. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen.
  2. Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrijk beide kanten met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper naar smaak. Leg de karbonades op een schaal en strooi de bosuiringetjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.