Krui­di­ge aard­ap­pel­sa­la­de

Het perfecte gerecht voor bij de barbecue. Of gewoon omdat je eens wat anders wilt koken met aardappel.

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het perfecte gerecht voor bij de barbecue. Of gewoon omdat je eens wat anders wilt koken met aardappel. 4 personen
3 193

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1/2 cm en kook in 12-15 min. gaar. Snipper de sjalot. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Meng ondertussen de sjalot met de peterselie, tijmblaadjes, bieslook, Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de warme aardappelen en laat ze op kamertemperatuur verder afkoelen. Bewaar de afgekoelde aardappelsalade vervolgens tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelsalade ' s ochtends al maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bewaartip:

Weetje! Rol de overgebleven verse kruiden in vochtig keukenpapier. Zo kun je ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige aardappelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge aard­ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1/2 cm en kook in 12-15 min. gaar.

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 el verse bieslook
  • 1 el verse peterselie

Snipper de sjalot. Snijd de peterselie en bieslook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el verse tijm
  • 2 el mayonaise
  • 150 ml Griekse yoghurt

Meng ondertussen de sjalot met de peterselie, tijmblaadjes, bieslook, Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Schep de dressing door de warme aardappelen en laat ze op kamertemperatuur verder afkoelen.

5
5

Bewaar de afgekoelde aardappelsalade vervolgens tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelsalade ' s ochtends al maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bewaartip:

Weetje! Rol de overgebleven verse kruiden in vochtig keukenpapier. Zo kun je ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.