Zoe­te-aard­ap­pel­sa­la­de met yog­hurt

Dit gerecht met zoete aardappel is perfect bij gegrild vlees.

(252)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans bijgerecht Dit gerecht met zoete aardappel is perfect bij gegrild vlees. 4 personen
3 252

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing.
  2. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoete-aardappelsalade met yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­sa­la­de met yog­hurt

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie

Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven.

3
3
  • 15 g verse munt
  • 100 ml yoghurt Griekse stijl
  • 50 ml mayonaise
  • ½ tl chilipeper

Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen.

6
6
  • ½ tl chilipeper
  • 1 el extra vierge olijfolie

Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.