Ba­bi ket­jap met groen­ten

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de marinademix uit de Mix voor Babi ketjap met 3 el zonnebloemolie en schep het nasi/bamivlees hierin om. Laat het vlees 10 minuten marineren. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de gemarineerde vleesreepjes, zonder extra olie, in een braadpan al omscheppend bruin en gaar in ca. 10 minuten. Verhit in een wok de rest van de olie en roerbak hierin de ui, spitskool en de wokgroente in ca. 8 minuten net gaar.
  3. Voeg aan het vlees 300 ml water en de sausmix uit de mix voor babi ketjap toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Kook 1 minuut zachtjes door en schep de geroerbakte groenten erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper en een scheut ketjap manis. Serveer de babi ketjap met de witte rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.