Mi­ni-rijst­ta­fel

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de bevroren saté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
  2. Verhit 2 el olie in een wok en bak de ui 2 min. Voeg de nasimix en 100 ml water toe. Laat 2 min. koken op laag vuur en voeg de rijst toe. Schep om en laat 10 min. afgedekt staan.
  3. Kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak in 3 min. een omelet van de eieren. Keer halverwege. Snijd de omelet in 4 punten.
  4. Verdeel de nasi over 4 borden. Schep de saté, bonen, omelet en atjar tjampoer eromheen. Ook lekker met sambal en seroendeng (strooisel van geroosterde kokos, pinda's en kruiden, potje 100 g).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.