Pit­ti­ge na­si goreng met gar­na­len en ei

Nasi met alles erop en eraan: omeletreepjes, garnalen, vlees en natuurlijk sambal.

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Nasi met alles erop en eraan: omeletreepjes, garnalen, vlees en natuurlijk sambal. 8 personen
3 146

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit iets minder dan de helft van de olie in een wok en fruit de ui 3 min., voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Doe de ketjap erbij en warm 1 min. mee. Schep de spitskool erdoor. Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 min. door. Schep regelmatig om. Klop ondertussen de eieren los met een scheutje water, peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel 2 omeletten. Bak iedere omelet 4 min., keer halverwege om. Rol de omeletten op en snijd in reepjes. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Snijd de selderij fijn. Bak de rijst al omscheppend in 5 min. warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep de selderij, garnalen en omelet erdoor.

variatietip:

Vervang voor een vegetarische nasi het vlees door pittig gekruide tofuroerbakreepjes of vegetarische Quornstukjes.

combinatietip:

Lekker met zoetzure komkommersalade, kroepoek en gefruite uitjes.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige nasi goreng met garnalen en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge na­si goreng met gar­na­len en ei

1
1
  • 500 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min., voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.

3
3
  • 600 g nasi-bamivlees
  • 50 ml ketjap manis
  • 300 g gesneden spitskool

Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Doe de ketjap erbij en warm 1 min. mee. Schep de spitskool erdoor.

4
4
  • 2 zakjes mix voor nasi goreng
  • 200 ml water
  • 4 eieren

Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 min. door. Schep regelmatig om. Klop ondertussen de eieren los met een scheutje water, peper en zout.

5
5
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel 2 omeletten. Bak iedere omelet 4 min., keer halverwege om.

6
6
  • 1 el sambal badjak

Rol de omeletten op en snijd in reepjes. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout.

7
7
  • 3 el verse selderij
  • 250 g roze garnalen

Snijd de selderij fijn. Bak de rijst al omscheppend in 5 min. warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep de selderij, garnalen en omelet erdoor.

variatietip:

Vervang voor een vegetarische nasi het vlees door pittig gekruide tofuroerbakreepjes of vegetarische Quornstukjes.

combinatietip:

Lekker met zoetzure komkommersalade, kroepoek en gefruite uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.