Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Broc­coli­soep

(746)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. De lunch bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, olijfolie, ui, aardappel, broccoli, kippenbouillontabletten en crème fraîche Wereldkeuken lunch 4 personen 160 kcal
3 746

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de aardappel en broccoli toe (houd enkele roosjes achter) en schenk er 1 liter water bij. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche om met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Snijd de achtergehouden broccoliroosjes zeer klein en garneer de soep hiermee. Roer wat crème fraîche door de soep.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Tip

Deze broccolisoep is het favoriete gerecht van Csaba Fehér middenvelder van NAC. 'Het is gewoon een briljánt gerecht! Het zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker, en ook nog eens makkelijk klaar te maken. Mijn moeder maakte 'm vroeger al voor me en nu doet mijn vriendin dat regelmatig. Zij is ook Hongaars en een kei in de keuken. Het grappige is: als zij deze soep maakt, ben ik altijd weer even terug in Hongarije.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 160 kcal
  • Eiwit 4 g
  • Vet 12 g
  • Koolhydraten 9 g
Tags