Broc­coli­soep

Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

(828)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? 4 personen
3 828

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

  1. Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de aardappel en broccoli toe (houd enkele roosjes achter) en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Roer de crème fraîche om met peper en zout naar smaak. Snijd de achtergehouden broccoliroosjes zeer klein en garneer de soep hiermee. Roer wat crème fraîche door de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Broccolisoep

terug naar recept

Broc­coli­soep

1
1
  • 1 ui
  • 300 g broccoli

Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 aardappel

Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 1 liter kraanwater

Voeg de aardappel en broccoli toe (houd enkele roosjes achter) en schenk het water erbij.

5
5
  • 2 kippenbouillontabletten

Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. doorkoken.

6
6

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 3 el crème fraîche

Roer de crème fraîche om met peper en zout naar smaak.

8
8

Snijd de achtergehouden broccoliroosjes zeer klein en garneer de soep hiermee.

9
9

Roer wat crème fraîche door de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.