Aard­ap­pel-prei­soep

Niet voor niets een klassieker, deze soep met knapperige bacon.

(322)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Niet voor niets een klassieker, deze soep met knapperige bacon. 4 personen
3 322

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen. Verhit de helft olie in een soeppan en bak de aardappel en de prei 5 min. op laag vuur. Schenk er het water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 min. bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook in stukjes. Verdeel de soep over de borden, verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.

combinatietip:

Lekker met donkerbruin brood.

Tip:

Maak de soep eens met visbouillon en vervang de bacon door gerookte zalmsnippers.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 2.270 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-preisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-prei­soep

1
1
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 4 preien

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was en snijd de prei in ringen.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de aardappel en de prei 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 3 vleesbouillontabletten
  • 1½ kg kraanwater

Schenk er het water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 150 g bacon

Verhit ondertussen de olie en bak de plakjes bacon in 3 min. bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier.

5
5
  • 200 ml crème fraîche

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

6
6
  • 25 g bieslook

Snijd de bieslook in stukjes. Verdeel de soep over de borden, verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.

combinatietip:

Lekker met donkerbruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.